Topmenu

Bakken – algemeen

Bakken – algemeen

Meten of wegen?

Het beste is het om al je ingrediënten af te wegen (ei zonder schaal wegen). De aflezing in een maatbeker is vaak namelijk onnauwkeurig en letterlijk maar net hoe je het bekijkt. Om zeker van je zaak te zijn, kun je dus beter de weegschaal erbij pakken!

Hoeveel gram is een ei?

Eieren in maat M zijn circa 50 gram. Rond de hoeveelheid altijd naar boven af: voor 120 gram ei, kies je dus voor drie eieren in plaats van twee.

Welke allergenen zitten er in de bakproducten?

Op alle verpakkingen van Tasty Me staan de ingrediënten vermeld. Hier kun je dus zien of er allergenen in de producten aanwezig zijn.

Wat voor mixer moet je gebruiken?

Voor een luchtig kapsel is het belangrijk dat het beslag gedurende langere tijd wordt gemixt (ca. 10 minuten). Dat is te doen met een handmixer, maar je kunt beter een mixer met een standaard gebruiken. Een staafmixer is niet zo geschikt.

Welke bakvormen zijn geschikt om in te bakken?

In principe is alles wat in de oven mag, geschikt om een taart in te bakken. Of de vorm of schaal nu van glas, aardewerk, metaal of siliconen gemaakt is, dat maakt niet uit. Het hangt vooral af van de vorm die je taart moet krijgen. Wil je een vorm maken, maar heb je geen bijpassend bakblik? Snijd de vorm dan uit een rond of rechthoekig kapsel. Met botercrème kun je stukken kapsel aan elkaar “metselen” .
Heb je een vorm die niet hoog genoeg is: bekleed je vorm dan met bakpapier dat hoger komt dan de vorm en vul tot net onder de rand van je oorspronkelijke vorm (het bakpapier niet hoger dan 5 cm boven de originele vorm uit laten komen). Je kunt ook twee kapsels maken en die door middel van vulling aan elkaar maken. Om de taart dan wel netjes recht te krijgen is het aan te raden van beide kapsels een klein stukje af te snijden. Let uiteraard goed op de verhoudingen in de receptuur.

Welke materialen heb je nodig voor het maken van een taart of cupcakes?

Voor het bakken:
In de eerste plaats een bakvorm, een mixer en een oven voor het bakken. Natuurlijk kun je kant-en-klare vormpjes voor cake of cupcakes (muffins) gebruiken.

Voor het vullen:
Eventueel een spuitzak, die je ook zelf zou kunnen maken van bakpapier. Je kunt ook een snoep(punt)zak gebruiken. Een spatel of groot mes zonder kartels is ook handig.

Voor bekleden en decoreren:
Voor het versieren kan je de kant en klare versiersels kopen. Liever zelf maken? Dan heb je een (deeg)roller en een schilmesje of pizzasnijder nodig. Voor het decoreren zijn er heel veel gereedschappen, mallen en modelleergereedschap, maar beginners komen een heel eind met een mesje en wat cocktailprikkers. Uitstekers komen wel goed van pas, omdat je daar heel eenvoudig mooie vormen mee kunt maken.

Website verzorgd door D2P web