Topmenu

Cake Lace

Cake Lace is een gave en creatieve toevoeging aan je taart of cupcake. Deze op suiker gebaseerde decoratie kan met gemak op taarten, cupcakes, en andere bakproducten geplakt of bevestigd worden. Cake lace wordt ook wel taart kant, sugar lace, eetbaar kant, suiker kant, sugarveil of simpelweg suikerdecoratie genoemd.

Cake lace white

Cake lace transparent

 

Cake Lace Gold

 

 

 

 

 

 

Wat is Cake Lace?

Suiker kant is een poeder of massa voor het maken van suikerdecoratie. Bij cake lace in poedervorm heb je vaak water of andere toevoegingen nodig. De smeerbare variant is kant en klaar.
Ook kun je met een spuitzak je eigen ontwerpen spuiten op bijvoorbeeld bakpapier en die in de oven laten drogen. Deze sugarveil creaties kun je op of aan je taart bevestigen met bijvoorbeeld eetbare lijm. Als je wilt kun je er zelfs draden mee maken en daarmee gaan weven of vlechten.
Een populaire optie is om voorgevormde patronen te gebruiken. Het eetbare kant smeer je op een speciale siliconen cake lace mat (lacemat) waar de gewenste patronen in staan.
Sugar lace blijft flexibel na drogen waardoor je er heel veel mee kan. Je kan lace in een spuitzak doen en direct de suikerdecoratie op je taart spuiten. Het suikerkant droogt dan aan de lucht maar blijft flexibel.

Cake Lace Kleuren

Cake lace universal color

Je kan sugar lace kleuren, hier zijn meerdere manieren voor. De eerste manier is het poeder/smeersel met vloeibare kleurstof, kleurgel, colorgel, gel-color of kleurpoeder te mengen. Hiermee breng je de lace op de door jou gewenste kleur. De kleur van het eetbare kant verandert niet na het droogproces waardoor je bij het mengen direct de gewenste kleur kan behalen.
Bij de tweede manier gebruik je kleurpoeders of dusts die je aanbrengt op de buitenzijde met een kwast. Bij de lace mat doe je dit voordat je de sugar lace op de mat aanbrengt waarna het de oven ingaat.

Bij het kleuren van je sugarveil is het belangrijk dat je kijkt of je suikerkant doorzichtig is of niet. Bij witte cake lace is de kleur veel doffer dan bij bijvoorbeeld transparante cake lace. Maak daarom voordat je gaat kleuren eerst een klein beetje suikerkant en kleur die om te kijken of de kleur je bevalt.

Cake Lace drogen

Graceland

De kant en klare cake lace  of zelfgemaakte patronen die je niet direct op de cake of cupcake gespoten hebt droog je aan de lucht of doe je een korte tijd in de oven. Lees voor gebruik goed de instructies van het product door. Zoals de naam al aangeeft is deze massa kant en klaar voor gebruik. Ook moet je er rekening mee houden dat ovens iedere oven anders is en daarom kan afwijken van de temperatuur die je hebt ingesteld. Met een oventhermometer is dit te voorkomen.

Cake Lace mat

Calista

Na het drogen verwijder je de sugarveil van de cake lace mat. Leg vetvrij papier op een platte ondergrond en plaats de lace mat ondersteboven op het papier. Rol de siliconen mat voorzichtig naar achter en pak een stuk van de sugarveil eventueel met behulp van een schraper of spatel. Blijf voorzichtig de lace mat naar achter rollen terwijl je de suikerkant blijft vasthouden. Je kan gebruik maken van een mes of een ander voorwerp om de lace mee vast te houden.

Cake Lace bevestigen of plakken

edible glue

Zoals de naam taart kant of cake lace verraadt gebruik je flexibel suiker kant om deze producten mee te versieren. Bevestigen is simpel doordat sugar lace flexibel is. Met een penseel of wattenstaafje breng je wat eetbare lijm of water aan op de taart of aan de suikerkant. De eetbare lijm plak je aan de sugarlace om lijmresten te voorkomen op je fondant of marsepein. Plak vervolgens je lace patroon of eigen gevormde cake lace op. Bij het bevestigen volg je eenvoudig de vorm van de taart. Breng nog wat extra water of eetbaar lijm aan op de taart waar de cake lace nog niet goed vastzit.

Eetbare Lijm

Er zit een groot verschil tussen water en eetbare lijm. Eetbare lijm is speciaal gemaakt om ook als lijm te functioneren. Het bevestigen van suikerdecoraties met water heeft het risico los te laten. Eetbaar lijm heeft deze problemen niet en is meestal verkrijgbaar op dezelfde plaatsen als waar je je cake lace en/of lace matten gehaald hebt.

Cake Lace houdbaarheid

Aangezien kant gemaakt van suiker maanden goed blijft kun je cake lace van tevoren maken en bewaren. Door de sugarveil in bakpapier – vetvrij papier te vouwen en luchtdicht te verpakken, in bijvoorbeeld vershoudfolie, kun je vooruit werken waardoor je minder stress hebt wanneer je de rest van je taart gaat bakken. Suikerkant op de deze manier maandenlang flexibel blijven.

Inspiratie

Je kan alle kanten op met cake lace. Op de foto’s zijn prachtige versieringen die mensen ermee gemaakt hebben. Je kan er veel meer mee dan patronen erop zetten of er met een spuitzak op spuiten. Zo kun je er vormen mee maken die je op of aan je taar laat “bungelen”. Sugarveil is flexibel en sterk genoeg vanuit zichzelf daarvoor. Wacht daarom niet langer en ga aan de slag met Cake lace!

Website verzorgd door D2P web