Wegens verhuizing leveren wij geen order uit van 2 tot en met 4 maart. Excuses voor het ongemak.

PANETTONE CAKE 400g
BENODIGDHEDEN 400g mix, 150g ei (3x ei maat M), 40ml melk, 100g zachte boter, 100ml water, 2 eetlepels
honing, schaal, mixer met deeghaken, hoge springvorm (Ø 18 cm en 8 cm hoog) of als alternatief tulbandvorm
of rechthoekige vorm ca. 28 cm. Als vulling: 100g sukadestukjes, wat citroen- en sinaasappelrasp, rozijnen of
smaakstof.
BEREIDINGSWIJZE: Meng op lage snelheid 100ml water met 400 gmix. Voeg beetje bij beetje de melk
en het ei toe en meng 2-3 minuten op middel snelheid. Voeg de honing, de zachte boter (en de smaakstoffen) toe.
Meng 3-4 minuten op gemiddelde snelheid. Breng op smaak met citroen- of sinaasappelschil en voeg sukade en/
of rozijnen toe. Kneed geoliede handen het deeg een beetje en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad.
Strooi nog wat bloem over het deeg en vouw de randen van het deeg naar het midden toe, vorm een losse bal. Laat
20 min. rusten. Doe het deeg in de (spring)vorm, bedek het met vershoudfolie en laat op kamertemperatuur rusten
tot het deeg net boven de bovenkant van de vorm uitkomt. Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht) of 170°C en
bak 35-40 min.tot goudbruin. Laat het 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven voordat u het uit de oven haalt.
PANETTONE 1 CAKE: ca. 800g
Voedingswaarde per: 100g | |
Energie | 1509 kJ/ 356 kcal |
Vetten | 1 g |
- Waarvan verzadigde vetzuren | 0,7 g |
Koolhydraten | 83 g |
- Waarvan suikers | 42 g |
Eiwitten | 2,4 g |
Zout | 0,7 g |
Geproduceerd in : | |
Europa | EU |